Har ditt hår tappat sin lyster och blivit mer skört, trött och slitet än normalt? Vi har tipsen för hur du vårdar och stylar dig till ett glansigt hårsvall!

Boosta

Ge ditt hår de bästa förutsättningarna genom att boosta inifrån och ut. Håret behöver extra fukt på vintern, när luften är torr. Välj ett skonsamt schampo (exempelvis Silicea Vital Schampoo) fritt från silikoner och parabener och lägg en hårinpackning varje vecka som återfuktar.

Ett trött och slitet hår behöver en sund kost och livsstil – och ibland lite extra näring inifrån för att växa sig friskt, vackert och tjockt. Original Silicea är Sveriges mest sålda kosttillskott för hår, hud och naglar.

Tips:
Så får du håret att växa fortare
Maten som ger dig ett finare hår

Skydda och vårda

Önskar du ett långt och vackert hår kan det kännas motigt att gå till frisören. Men klipper du det inte regelbundet riskerar hårtopparna att bli torra, slitna, klyva sig och gå av. För att därefter vandra sig upp och göra håret ännu skörare.

Glöm inte värmeskyddet oavsett om du fönar, plattar eller lockar håret för att förhindra slitage.

Läs också: 7 tips för att undvika kluvna hårtoppar

Styling och finish

– Har du typiskt skandinaviskt hår som är tunt lätt och flygigt? Investera i en stylingkräm att föna ut håret med. Det ger stadga och får håret att se fylligare ut.

– Har du korta ”småhår” som vägrar att lägga sig ner? Använd ett mjukt vax istället för hårspray. Hårspray lägger ner småhåren för stunden, men det torkar ut din hårbotten och ger ett mattare resultat.

– Ett glansspray, silikondroppar eller hårolja i hårtopparna ger ett glansigare slutresultat. Vill du inte lägga pengar på något av följande funkar kokosolja alldeles utmärkt.

Läs även: Bästa tipsen för att slippa elektriskt hår

Silicea Logo

Pin It on Pinterest