Klimakteriebesvären är överdrivna

När vi tänker på klimakteriet så är det vallningar, svettningar och humörförändringar till det negativa som kommer upp. Hemska bilder på hur man vaknar flera gånger per natt i svettiga lakan, man blir nerstämd och deprimerad, går upp i vikt och sexlivet påverkas också till det negativa.  Du kan komma in i klimakteriet så tidigt som vid 35 års ålder om du har otur men oftast är den mellan 45-55 år. Men enligt Agnes Wold, överläkare och professor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, så överdrivs besvären något fruktansvärt.  En studie som startade 1968 och omfattande 1462 kvinnor i åldrarna 38, 46, 50, 54 och 60 år visar att kvinnor oftast mår bättre under klimakterieperioden.

Må bättre

5 Fördelar med klimakterieperioden

1. Du mår bättre psykiskt, visar omfattande studier.

2. Slipper mens en gång per månad

3. Du behöver inte oroa dig för att bli gravid.

4. Sexlivet blir bättre, eftersom man har mer erfarenhet och vet vad man vill ha.

5. Du har äntligen tid för dig själv, eventuella barn är utflugna och du behöver troligen inte överprestera på jobbet längre.

 

Är du en av de som mår dåligt så prata med din gynekolog och testa gärna en Ladycare där studier visar att 7 av 10 får lindring av sina klimakteriebesvär.

En liten ordlista på förkortningar som EFSA och WADA

När vi läser studier, rapporter och andra underlag som berör vårt regelverk kring kosttillskott, växtbaserade läkemedel och läkemedel så stöter vi ofta på förkortningar och inte alla känner man till eller så vill man veta mer. Här kommer en lista som absolut kan fyllas på med förtydliganden och länkar.

Tabletter

ANS EFSAs panel för livsmedelstillsatser och källor för näringsämnen som tillsätts till livsmedel (The Panel on Food Addtivies and Nutrient Sources added to Food)

ANSES Den franska myndigheten för livsmedel, miljö, arbetshälsa och säkerhet (Agence nationale de sécurité sanitaire
de l’alimentation, de l’environnement et du travail)

EFSA Europeiska livsmedelsmyndigheten (European Food Safety Authority)

Hälsopåståenden

ENVI Utskott i Europaparlamentet som behandlar miljöfrågor (Environment, public health and food safety)

FeNIL Spaniens nationella mejerigrupp (Federación Nacional de Industrias Lácteas)

IADSA International Alliance of Dietary/Food Supplement Association

NDA EFSAs panel för nutrition, dietik och allergener som bl.a. utvärderar hälsopåståenden (The Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies)

SKL Sveriges kommuner och landsting

TLV Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

WADA World Anti-Doping Agency

Läkemdelelsverket

LRQA Certifiering och verifiering av ledningssystem

Svensk Egenvård

 

 

 

Topp 5 av kändisarnas fina flätfrisyrer

Flätor är den ultimata sommarfrisyren men vissa kvinnor drar sig ibland för dem eftersom de är oroliga att de ska se barnsligt ut.
Ta lite inspiration från kändisar nedan som bär sina vackra flätor med stil.

  1.  Diane Kruger: En enda fläta åt sidan är sexig och ståtlig.  Dianes stylist startade flätan bakom öronen, skapa en grekisk ”gudinna” effekt. Passar både till fest och på stranden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Rachel Bilson: Två små flätor på varje sida är perfekt look för en fika med vännerna en ledig dag. En stor fördel är att det endast tar några minuter att fixa.

 

3.  Jessica Alba: Flätor i en vacker håruppsättning blir genast väldigt rojalistiskt. Jessicas vackra håruppsättning är ett perfekt exempel på stilrena flätor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Jennifer Aniston:  Helt underbar och söt fläta. Jens stylist gjorde detta precis rätt genom att göra flätan subtil och lite lös. Mycket chic och boho.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Rachel Zoe: Såå läckert – håret är flätat horisontellt över bakhuvudet att sedan uppsatt i en fin tofs. Vackert, vackert vackert.

 

 

NYHET – Octean lanserar kosttillskott för håret speciellt anpassat för mannens behov

Näring till hårrötterna
Original Silicea Man har en unik formula med hög koncentration kisel samt noga utvalda vitaminer och mineraler för hår, hud och naglar. Håravfall hos män är vanligt och beror oftast på ärftliga faktorer. Bristfällig kost, stress på jobbet eller infektion är exempel på andra orsaker som kan göra att håret tillfälligt tunnas ut och man upplever att man tappar mer hår än vanligt. Rätt näring till hårrötterna är viktigt för att behålla ett välmående och tjockt hår. Original Silicea Man ska användas då orsaken till håravfallet inte är ärftlighet och passar även män som månar om sitt yttre och vill tillföra lite extra näring till sitt hår, sin hud och sina naglar.

- Det är vanligt att män har problem med håravfall och sedan tidigare vet vi att detta brukar vara främsta anledningen till att män har provat vår produkt Original Silicea. Det är jättekul att nu kunna erbjuda ett kosttillskott som är speciellt anpassat för män. Dels för håret, men också för hud och naglar, säger Jessika Wejfalk, produktchef på Octean AB.

Original Silicea Man kommer att lanseras på utvalda apotek och hälsobutiker under våren med säljstart i maj.

Läs mer här

Original Silicea Man - tappar mer hår än vanligt

Klinisk studie publicerad – Silicea Mag-Tarm effektiv vid magbesvär som IBS

Ett par miljoner svenskar har problem med magen. IBS är en vanlig diagnos som drabbar cirka 15 % av befolkningen. Trots omfattande forskning så finns det få preparat som hjälper de som är drabbade. I en nyligen publicerad studie bekräftas effekten av Silicea Mag-Tarm på gaser, uppblåst mage och andra  IBS- relaterade besvär. Kiselgel

Varumärket Silicea har funnits i Tyskland sedan 1950-talet och produkterna säljs på apotek och i hälsofackhandel i Europa, USA, Canada och Australien. På den svenska marknaden har Silicea funnits i drygt 20 år och Silicea Mag-Tarm finns i alla hälsobutiker och hos Vårdapoteket, Cura apoteket, Apoteksgruppen samt hos enskilda privata apoteksaktörer.

50 % minskning av mag-tambesvären
I en klinisk studie som pågick under 6 veckor undersöktes effekten av Silicea Mag-Tarm på olika typer av magproblem. Resultatet visade att en tredjedel av de som besvärades av gaser, uppblåst mage eller problem av IBS -karaktär upplevde minst en halvering av sina symtom under studiens gång. Så många som hälften av de som led av halsbränna eller diarré fick minst 50 % reduktion av sina besvär.1

- Silicea Mag-Tarm innehåller kisel i form av kiselgel som traditionellt har används för behandling av olika typer av magbesvär eftersom kiselgel verkar lugnande på en känslig och orolig mage. Den nyligen publicerade studien bekräftar  vad vi visste sedan tidigare, nämligen att Silicea Mag-Tarm är effektiv vid t ex gaser, uppblåst mage och andra IBS-relaterade besvär, säger Jessika Wejfalk, produktchef på Octean AB.

Silicea Mag-Tarm är en medicinteknisk produkt marknadsförs av Octean AB. Octean AB är medlem i Svensk Egenvård och certifierat enligt branschföreningen Svensk Egenvårds ”System för säkra kosttillskott till konsument”.

För mer information kontakta gärna:
Hanna Magnusson, VD Octean AB, 0702-03 20 81
Jessika Wejfalk, Produktchef Octean AB, 0739-07 51 11

1. B. Uehleke,  M. Ortiz,  R. Stange. Silicea Gastrointestinal Gel Improves Gastrointestinal Disorders: A Non-Controlled, Pilot Clinical Study Gastroenterology Research and Practice Volume 2012, Article ID 750750, 6 pages

 

 

 

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/octean/pressrelease/view/klinisk-studie-publicerad-silicea-mag-tarm-effektiv-vid-magbesvaer-som-ibs-845284

 

Kisel, naturens byggmästare och pionjär för din hälsa

 

 

 

 

 

 

 

 

ÄR DITT HÅR VIKTIGT FÖR DIG?

Vill du hjälpa oss utvärdera Original Silicea på håret? Vi söker nu frivilliga till SVERIGES STÖRSTA HÅRTEST för kosttillskott. Och vilka vet mer om hur våra produkter fungerar än våra kunder.

Som tack för hjälpen får du två leveranser av Original Silicea till ett värde av 358 kr.

Kommer naturlig skönhet inifrån? Testa Original Silicea hemma, utvärdera på webben.

Läs mer här  och anmäl dig på http://www.silicea.se/sveriges-storsta-hartest/

Original Silicea är ett av Sveriges mest populära kosttillskott och innehåller noga utvalda näringsämnen för håret, huden och naglarnas välbefinnande. För oss är det viktigt att våra kunder är nöjda därför genomför vi undersökningar med jämna mellanrum. Men nu ska vi ta det ett steg längre och sätta ihop SVERIGES STÖRSTA HÅRTEST.

Upp till 600 tjejer och killar har möjlighet ska prova och utvärdera Original Silicea under 2 månader och du kan bli en av dem.  Så för att genomföra SVERIGES STÖRSTA HÅRTEST behöver vi hjälp av dig som redan använder eller är intresserad av att prova ett kosttillskott för hår, hud och naglar. Alla kan delta!

Genom att anmäla dig som deltagare får du chansen att bli utvald till att prova Original Silicea kapslar kostnadsfritt under två månader. Du får då två leveranser Original Silicea kapslar hemskickat till dig, med ca 20 dagars mellanrum. Två omgångar under testperioden ombeds du att svara på några korta frågor via en webbenkät

Unna ditt hår lite extra

Hur brukar du unna ditt hår lite extra ?

Vi har ställt frågan och undrat hur du unnar ditt hår lite extra och fåt in många svar både på Facebook och direkt på mail.
Här har vi summerat ihop en lista på några av era tips för ett vackert och friskt hår.

1. Ha inte för varmt vatten när du tvättar håret. För hög temp gör att håret blir fett fortare. Klarar du av det, så avsluta med kallt vatten, för då blir håret glansigare.

2. Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan “sömmar” eller skarvar.

3. För er som ofta sätter upp håret i hästsvans, detta sliter mycket på håret där snodden sitter så variera dess plats! använd heller inte snoddar med en “metalbit”, den skadar håret!.

4. Använd hårkuren 10 minuter varje vecka så belönas du med mjukt, friskt och blankt hår. Gör underverk i trött och livlöst hår.

5. Vacker hud och hår kommer ofta från att man dricker mycket vatten och äter rätt. Hår och naglar reflekterar också hur du mår.
6. Använd bra hårprodukter och använd inte platttång jämt

7. Ge hårbottnen en välförtjänt massage när du masserar in schampot, så kickar du i gång blodcirkulationen – vilket i sin tur får dina hårrötterna att må prima.

8. Ligg på siden-örngott! Håret slits enormt när du ligger på vanliga örngott!

9. En skön natts sömn gör underverk på håret, huden och hela kroppen.
Har du några fler tips som du vill dela med dig av så skriv in dem på vår facebook, kommentera eller skicka oss ett mail info@octean.se.

Vi har lottat fram 5 stycken vinnare som får ett nagelkit( manicure set + Original Silicea 30 kapslar), stort grattis till följande personer:

Annica La Sundström
Anne Nilson
Satu Huolman
Gabriella Ekdahl
Lousie Danielson

<

Vinnare, skicka ett email med rubrik ”vinnare nagelkit” och er adress till oss på info@octean.se så skickar vi hem vinsten till er! Stort tack till alla er andra som delade med era tips och knep med oss.

Varma hälsningar ifrån oss här på Octean.