Rötmånaden är här! Silicea ger tipsen för hur du slipper magsjukan!

Rötmånad ett begrepp för en månadslång period i slutet av juli och början av augusti under vilken många livsmedel håller sig sämre. Varmt och fuktigt klimat gör att bakterier och mögel trivs och växer till sig snabbare. Det viktigaste är att hålla god hygien och vara noggrann när du hanterar rått kött.

Campylobacter är en bakterie som är den vanligaste orsaken till bakterierelaterad magsjuka i Sverige. Bakterien förekommer i den normala tarmfloran hos livsmedelsproducerande djur, (som kyckling, gris, nöt och får). Detta skriver Livsmedelsverket.

Viktigt att tänka på under rötmånaden:

– Tvätta händerna noga innan och efter kontakt med rått kött.
– Diska noga skärbrädor och utrustning som exempelvis varit i kontakt med rå kyckling.
– Alltid separata tallrikar, skålar och redskap för rått och stekt kött på grillkvällen
– Bröd blir fortare mögligt i varmt och fuktigt klimat. Frys in för längre hållbarhet!
– Även frukt ruttnar fortare. Bunkra upp med måtta!
– Den egna hygienen är oftast a och o för att hålla bakterier borta. Våtservetter eller handsprit är fördelaktigt att packa med på picknicken när fler ska plocka från samma tallrikar och skålar. Använd gärna bestick i den mån som går.
– Se till att matvaror snabbt kommer in i kylen.

Symtomen för campylobacter är oftast ett akut insjuknande med diarré, magsmärtor och illamående. Symtom som kan behandlas med Silicea Mag-Tarm gel. Silicea Mag-Tarm innehåller finfördelat mineraliskt kisel i form av kiselgel. Kiselgelen fungerar som en svamp som suger upp retande substanser i mag-tarmsystemet samtidigt som den skyddar magen och tarmens slemhinnor. Silicea Mag-tarm är förutom vid akuta besvär även godkänd som behandlingsmetod vid kroniska besvär – som halsbränna, uppblåsthet, matsmältningsbesvär och IBS.

De smidiga dospåsarna är perfekta att packa med på resan och tar liten plats i väskan. Så att du alltid har en hjälp till hands – oavsett var du befinner dig!

Silicea Logo

Pin It on Pinterest