Celluliter är jättevanligt, men vissa tycker det är jobbigt – särskilt under bad- och strandsäsongen. Silicea går på djupet med vad celluliter är, och hur du blir av med dem!

Vad är celluliter?

Celluliter (gropar och rynkor i huden) på lår, rumpa, höfter och mage kan vara en mardröm för många. Mer än 80% av alla kvinnor över tjugo år har celluliter. Groparna uppstår till orsak av en försvagning i bindväven, som kan ske vid exempelvis upp- och nedgång i vikt, hormonrubbningar, rörelsebrist och graviditet.

Män har sällan problem med celluliter eftersom läderhuden är tjockare i jämförelse med underhuden, och att bindvävens strängar i underhuden har starkare kopplingar sinsemellan.

Tips för en slät hud:

Kisel
För lite elasticitet i huden ger de bästa förutsättningarna för celluliter. Kisel är den viktigaste komponenten i kollagen, hudens bindväv. Ju äldre vi blir desto mindre kiselhalter har vi i huden. Som barn har vi som högst kiselhalt, det är därför som bebisar är så mjuka och lena. Kiseldioxid binder fukt i huden, reducerar fina linjer och gör huden återfuktad och mer elastisk. Kör en tremånaders kur med Original Silicea kiselgel 1-2 gånger om året för att ge huden en fuktboost inifrån!

Motion
För mycket stillasittande främjar celluliter. Därför är det viktigt att röra på sig för att reducera risken för nya små gropar. Fysisk träning som till exempel promenader, joggning, simning och yoga gör gott för både välmående och hud.

Skrubba och torrborsta
Genom att peela huden regelbundet stimulerar du blodcirkulationen. Skrubba huden i duschen med varsam hand. Använd exempelvis socker och havssalt om du inte vill lägga pengar på en peeling. Likaså kan du använda kaffe som skrubb – koffeinet piggar upp huden. Torrborstning med en skrubbhandske kan på sikt också ge resultat.

Smörj
Det finns en rad krämer och oljor på marknaden som sägs reducera celluiliter. Om det funkar är upp till var och en, men det viktiga är att de är ordentligt fuktberikade.

Ät bort celluliterna
Apelsinhud är ett annat känt namn på celluliter. Men det roliga är att just citrusfrukter som apelsin, citron och lime kan ge en slätare hud. C-vitamin boostar nämligen hudens kollagenproduktion. Undvik snabba kolhydrater som vitt mjöl och socker, som lagras i fettcellerna och tenderar att tränga ut genom bindväven. Här är fler tips på bra mat för huden. 

Silicea Logo

Pin It on Pinterest