Luftfuktighet och kyla påverkar ditt hår. Hår är en mycket känslig del av den mänskliga kroppen och är mottagliga för små förändringar i atmosfären. Alla kan vi märka att håret blir mer flygigt och väldigt statiskt när det är kallt ute.

Särskilt statiskt blir det när man kammar håret. Blir ditt hår ofta statiskt kan det ha ett underskott på fukt. Se därför till att alltid använda balsam efter varje tvätt. Att göra en inpackning regelbundet gör också underverk. En gång i veckan räcker fint men är ditt hår riktigt fattigt på fukt kan det behöva två behandlingar. Att ge näring  till ditt hår inifrån i form av Original Silicea  är också ett bra tips.

Ett statiskt hår känns ofta flygigt. Ett bra knep är att använda produkter som tynger ner stråna och gör dem mindre lätta. Du kan dämpa med ett leave in-balsam eller en hårolja, som binder samman hårstråna och gör dem mindre benägna att bli elektriska. En hårspray som ska förhindra statiskt hår är också att rekommendera.

Undvik också alltför starka hårprodukter som kan torka ut ditt hår. Ingredienser du skall undvika i är alkohol och kemikalien sodium lauryl sulfate (SLS).

Silicea Logo

Pin It on Pinterest