Vi är inne i slutet av september och hösten har verkligen gjort sitt anspråk. De färgglada löven på backen blandar sin färgpalett med grå, mörkare dagar. Hösten är för många en positiv nystart, för andra en påminnelse om vardagen – med blandade känslor. Nedstämdhet och olustkänslor är vanligt förekommande för många.

Läs mer: 11 tips för att må bra i höst

Själv har jag blandade känslor inför hösten. Som ovan nämnt är det alltid skönt med en nystart efter sommaren. Jag älskar att plocka fram stickade plagg, tända ljus på kvällarna och dricka te i soffan. Men humöret kan skifta. Vad jag främst märker är att både läppar och hud blir torrare än normalt. Och jag är inte ensam.

Årstiden har betydelse

2013 genomfördes Sveriges största hårtest för att utvärdera kosttillskottet Original Silicea. I studien delog 600 kvinnor och män. På vintern märkte 9 av 10 att hår, hud och naglar behövde extra vård och omtanke. Men många upplevde också en förändring under hösten. Då tyckte drygt 40%  att deras hår, hud och naglar fick sämre kvalitet. Känner du kanske igen dig?

Tre tips hur du tar hand om hår, hud och naglar i höst

  • Te hör hösten till. Välj ett med mycket antioxidanter, som till exempel grönt te. Det ger en bra höstboost för hår, hud och naglar då antioxidanter främjar kollagenproduktionen.
  • Frossa i typisk höstmat – som till exempel rotfrukter. Sötpotatis innehåller antioxidanter som betakaroten. Bra mat för att hålla hårbotten naturligt oljig. Rödbeta innehåller rikliga mängder av kisel, som även är det naturliga mineralämnet i Original Silicea.
  • Förebygg – eller rädda – torrheten med olja. Min favorit är kokosolja. Den funkar både på nagelband och hårtoppar.

En sista sak! Glöm inte att tillföra huden lite extra fukt i höst. Det behövs nu när kylan tränger på. Jag använder Silicea face & body under min dagkräm.

/Madeleine

Silicea Logo

Pin It on Pinterest